Soijakastiketta
Makeaa soijakastiketta (esim. Indonesian style)
Pippurimauste yrttinen
Himppuliininen suolaa
Tämä on meidän perheen ihan lemppari lihojen marinadi / maustaminen. Lihoille ihan kevyt suolaus. Soijakastiketta ja makeaa soijakastiketta 50 – 50. Ja sitten pippurimauste yrttistä maun mukaan. Voi laittaa reilustikin, jolloin tulee tujumpaa, mutta miedollakin maustamisella tulee todella maukasta. Jos mausteet ehtii tunninkin imeytyä, niin on hyvä. Eikä mitään pahaa tapahdu, vaikka imeyttää vuorokaudenkin.
Ja kun mausteen nimi on ”yrttinen”, niin minun mielleyhtymäni oli alunperin johonkin tillilihan tyyppiseen. Olin mielleyhtymieni kanssa sataprosenttisen väärässä. Tuon mausteseoksen kehittelijä on kyllä tiennyt mitä tekee. Kiitos Paulalle, kun opetti meille tämän reseptin! Ja koska Paula sunnettelee myös lakuja, niin pakko sanoa, että noiden lihojen jälkkäriksi käy hyvin uusi viileä minttulaku.
Mukavia ja maukkaita ruokahetkiä! Toivoo Satu